05Dec
2015
1
otvaranje_brainobrain_abakus_2_1024

Kako uticati na razvoj dečje inteligencije – novi metod priznat širom sveta

Članak objavljen 04.12.2015 na portalu www.zelenaucionica.com:

Ima li roditelja koji svom detetu nije, još kad je bilo veoma malo, kupio običnu – računaljku? Sigurni smo da je to imalo skoro svako dete, ali nije mnogo onih koji znaju koliko je ova sprava, stara 2.000 godina, zapravo moćna i kako veliki uticaj može imati na poboljšanje inteligencije kod dece. Naravno, ako se nalazi u pravim rukama…

Zato smo kontaktirali s koleginicama koje se bave upravo podsticanjem i razvojem inteligencije kod dece starije od četiri godine – Aleksandrom Petrović, osnivačem „Brejnobrejn Voždovac” i Sanjom Jevtić Micić, specijalnim pedagogom, prvim Brejnobrejn instruktorom kod nas. U svom radu s decom one koriste upravo abakus, odnosno računaljku.

. . .  kompletan tekst

Comment (1)

  • Nataša Vukotić

    Moj dečak ima 4 i po godine i za mesec dana završava I nivo. Od samog početka obožava Brainobrain, osim što nije mogao da shvati da mora da radi domaći zadatak. Reakcija kada sam mu rekla da ne mora da radi domaći i da ide na Brainobrain bila je “Neee, mama ja volim Brainobrain”. Sada zadatke rešavamo lako i bez ubeđivanja. Voli svima da pokaže kako se računa na abakusu i ponosan je na to. Postao je strpljiviji i više se ne ljuti kada nešto ne zna.
    Sve preporuke za Brainobrain.

    Nataša V.

    reply

Reply