21Jun
2018
0
Brainobrain program olakšava deci polazak u školu

Brainobrain program olakšava deci polazak u školu, razvija radne veštine i socijalnu inteligenciju

Brainobrain program olakšava deci polazak u školu, razvija radne veštine i socijalnu inteligenciju.Brainobrain program stvoriće kod dece radne navike i temelj za lakši prelazak u novo okruženje zvano škola. 

Mnoge roditelje predškolaca brine prelazak iz zaigranog i opuštenog vrtićkog okruženja u školske klupe. Taj korak veliki je i za dete i za roditelje, jer svi oni dobijaju neke nove obaveze, pravila i zadatke.

Deca se tako odjednom nađu suočena sa brojnim očekivanjima, kako nastavnika, okoline i školskih kolega, tako i svojih roditelja. Radi toga počinju reagovati na školu kao na izvor stresa što dovodi do demotivacije, lošeg odnosa prema učenju i novoj okolini.

Roditelji često ne znaju kako da reaguju na promenu u  ponašanju, pa traže rešenja kako pomoći detetu.

Jedan od najvećih izazova definitivno je onaj kako prvačića naučiti o sistemu i pravilima ponašanja u školi, sticanju radnih navika, kao i učenju novih znanja i veština. Postavlja se pitanje kako to Brainobrain program olakšava deci polazak u školu.

Brainobrain program nudi roditeljima i deci rešenje za veliki broj gore nabrojanih problema.

Na kom principu radi? Stvar je u sinergiji više oprobanih i dokazanih metoda.Brainobrain program olakšava deci polazak u školu

Tako se u Brainobrain programu koristi Abakus mentalna aritmetika i VAK (Vizualno Auditivno Kinestetičko) metoda koje  povećavaju  brzinu procesuiranja informacija, stvaraju bolje pamćenje, koncentraciju, fokus, odlučnost za rešavanje zadataka i problemskih situacija, izvrsnost u rešavanju matematičkih i logičkih zadataka, razvoj fine motorike i razvoj slušalačkih  sposobnosti  što je na primer jako korisno kod diktata. Osim mentalne koordinacije, pomoću Abakusa i matematike, Brainobrain program ima za cilj i razvoj socijalno emocionalne inteligencije pomoću NLP (Neuro Lingvističko Programiranje) tehnike, odnosno tačno ciljanih NPL alata prilagođenih uzrastu svake grupe.

Tehnike NPL –a omogućavaju deci podizanje svesnosti o ličnim i tuđim kvalitetima i vrednostima što je bitan temelj za razvoj socijalno emocionalne inteligencije.

Brainobrain polaznici dolaze na predavanja jednom nedeljno (2 puta tokom intenzivnog letnjeg kursa), tako da osim učenja abakus mentalne aritmetike usvajaju odgovornost prema svakodnevnom  radu i stvaranju radnih navika, pa se i tako pripremaju  za izazov zvani „Škola“.

Uključujući decu u Brainobrain program roditelji će po polasku u školu primetiti da je njihovo dete sigurnije u sebe, brže procesuira nova znanja i veštine, prihvata nove okolnosti i što je najbitnije, nema odbojnost prema matematici koja je inače mnogima ne baš omiljen predmet.

Upisi u Brainobrain program su u toku, tako da nam se za više informacija možete obratiti na kontakte u zavisnosti od lokacija koja vas zanima:

Beograd Voždovac – Naselje Stepa Stepanović, Pukovnika Petra Mišića br.4/8, 064 64 591 51, 064 4430 465

Beograd Voždovac – SC Šumice, Ustanička br.125/1, 064 4430 465

Požarevac – Kneza Lazara br. 6, 064 64 591 50, 064 4430 465

No Comments

Reply